174718
Książka
W koszyku
Choć nie jest zbyt bogata i w dużej mierze opiera się na daniach przygotowywanych z ziemniaków, to ten, kto choć raz jej spróbuje, już na zawsze straci dla niej głowę. Zwłaszcza jeżeli pokusi się o zjedzenie choćby jednej pozycji z tego autorskiego, esencjonalnego przewodnika po kuchni Podlasia i Suwalszczyzny. Planujesz urlop na Suwalszczyźnie? Poznaj wszystkie jej smaki, a następnie zakochaj się w nich z obowiązkową pozycją każdego foodie - "U Pana Boga przy stole. Podlasie i Suwalszczyzna". W opisywanej książce autorzy odwiedzili 36 lokali specjalizujących się w daniach kuchni północno-wschodniej Polski, a następnie z typowym dla nich humorem oraz swadą opisali swoje wrażenia. Która restauracja serwuje najlepsze kartacze, a gdzie lepiej omijać szerokim łukiem kiszkę ziemniaczaną? Wszystkiego dowiesz się właśnie z tego smakowitego przewodnika, który został dodatkowo uzupełniony o kilkanaście przepisów na regionalne potrawy z kuchni odznaczającej się silnymi wpływami ukraińskimi, litewskimi, białoruskimi, żydowskimi oraz tatarskimi.
Status dostępności:
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. Region (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. Region (1 egz.)
Brak informacji o dostępności: sygn. Region 913(438) (1 egz.)
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej